Historiek

De VZW De Witte Kaproenen werd opgericht in 1967 door Jozef Martens, dit ter ondersteuning van de Aalterse scouts. In het prille begin had de vzw slechts één doel, namelijk een permanent onderdak bezorgen aan de Aalterse scouts. In de jaren zeventig slaagde de vzw onder de toenmalige voorzitter Jaak Van Passel erin een permanent scoutslokaal te voorzien op de Kattenberg. Een nooit geziene verwezenlijking!

In de daaropvolgende jaren was de VZW belast met de afbetaling van de lokalen. Om dit te verwezenlijken zagen de Putfeesten het levenslicht Na een aantal jaar konden wij ons de trotse eigenaar noemen van deze lokalen. Later kreeg de VZW de kans om het speelbos naast de lokalen ook aan te kopen, en zo geschiedde. In 1999 slaagde de VZW er in om het zo gewilde speelbos aan te kopen en zo de scouts te voorzien van een eigen speelbos.

Zelfs na 50 jaar bruist de VZW nog van engagement, want sinds korte tijd staat er een nieuw lokaal en dit moet afbetaald worden.

Hoe het begon

Het idee van de Putfeesten kwam tot stand ondertussen 40 jaar geleden : een gezellig samenzijn van ouders en scoutssympathisanten op de Kattenberg. Een maaltijd, een beetje muziek en een tent …( meer moet da niet zijn ), dat was het startsignaal van de jaarlijks terugkerende Putfeesten. Een feest met de bedoeling de schuldenberg zo snel mogelijk af te lossen ( de Put te vullen ).

Een jaartje zijn ze niet doorgegaan, bewust omdat het de 13 e editie was ? Wie gaat het zeggen.

Geen enkele uitdaging is de Aalterse scouts te groot … De Putfeesten in de jaren 80

Het kasteel van Poeke werd de nieuwe locatie. Dagenlange voorbereiding, opkuis en aankleding in een prachtig kader. Een maaltijd in buffetvorm met aansluitend een optreden van “ De Klieke”. Tot de vroege uurtjes kon men nog doorzakken in de Bodega, in de kelders van het kasteel. De grote tijdsinvestering vertaalde zich echter niet in navenante opbrengsten, dus keek men uit naar een andere formule.

We gooien het over een andere boeg en wijken uit naar Nobelstede vanaf de jaren 90

Kernwoorden waar niet van afgeweken wordt : gericht naar 30-plussers, scoutssympatisanten, gezellig samenzijn met een goede maaltijd, ambiance tot in de vroege uurtjes en een goede opbrengst. De scouts kreeg in die periode immers de kans om een stuk bos aan Kattenberg aan te kopen, de Putfeesten waren meer dan welkom.

Van dan af was er de keuze tussen een gastronomische maaltijd ( in het restaurant van Nobelstede) en een eenvoudige menu. Na de maaltijd kon iedereen de beentjes strekken bij een live band en DJ.

Voor de minder danslustigen kon je napraten in het restaurant, omgetoverd tot Bodega.

De roulette maakte ook haar intrede voor wie een gokje wil wagen, sindsdien niet meer weg te denken van de Putfeesten. De Bodega stierf gaandeweg een stille dood.

Het was een succesformule… een steeds grotere opkomst noodzaakte ons om op zoek te gaan naar een grotere locatie.

Verder diversifiëren om iedereen mee te laten genieten

De keuze tussen twee menu’s bleef. Het gastronomische menu werd voortaan in Bacchus geserveerd, in Ten Dauwe kreeg je een klassiek driegangenmenu met aperitief voorgeschoteld. Vanaf 23h kon iedereen afzakken naar Ten Dauwe voor een ondertussen beruchte Putfeestenfuif. Een live Discoband en DJ maakten de avond volledig. De bodega deed weer zijn intrede en aan de roulette kon menig scoutssympathisant een gokje wagen.

Voor zij die graag een glaasje nuttigen werd een taxidienst voorzien, zodat een veilige thuiskomst voor iedereen gewaarborgd is.

Anno 2014 verwelkomen we de intrede van CaveKB

Om onze menige scoutssympathisanten nog meer op zijn wenken te bedienen werd de bodega omgevormd tot CaveKB; een plaats “Veur aje de mensen moe keu’n verstoan” (een plaats waar dat je de mensen moet kunnen begrijpen)

Aan te financieren projecten geen gebrek

De bouw van een nieuw scoutslokaal was aan de orde… we hoeven niet te vertellen dat dit een fortuin gekost heeft. We willen echter ook de toekomstige jongeren een onvergetelijke scoutsperiode bezorgen … en dus hebben de Putfeesten nog steeds een doel !

Iedereen zegge het voort

Wat ondertussen 40 jaar geleden startte vanuit een gezellig samenzijn met ouders en scoutssympathisanten is ondertussen uitgegroeid tot een niet te missen jaarlijkse fuif voor 30-plussers !