Hoe het begon

Historiek 

De VZW De Witte Kaproenen werd opgericht in 1967 door Jozef Martens, dit ter ondersteuning van de Aalterse scouts. In het prille begin had de vzw slechts één doel, namelijk een permanent onderdak bezorgen aan de Aalterse scouts. In de jaren zeventig slaagde de vzw onder de toenmalige voorzitter Jaak Van Passel erin een permanent scoutslokaal te voorzien op de Kattenberg. Een nooit geziene verwezenlijking!

In de daaropvolgende jaren was de VZW belast met de afbetaling van de lokalen. Om dit te verwezenlijken zagen de Putfeesten het levenslicht Na een aantal jaar konden wij ons de trotse eigenaar noemen van deze lokalen. Later kreeg de VZW de kans om het speelbos naast de lokalen ook aan te kopen, en zo geschiedde. In 1999 slaagde de VZW er in om het zo gewilde speelbos aan te kopen en zo de scouts te voorzien van een eigen speelbos.

Zelfs na 50 jaar bruist de VZW nog van engagement, want sinds korte tijd staat er een nieuw lokaal en dit moet afbetaald worden.

Het idee van de Putfeesten kwam tot stand ondertussen 40 jaar geleden : een gezellig samenzijn van ouders en scoutssympathisanten op de Kattenberg. Een maaltijd, een beetje muziek en een tent …( meer moet da niet zijn ), dat was het startsignaal van de jaarlijks terugkerende Putfeesten. Een feest met de bedoeling de schuldenberg zo snel mogelijk af te lossen ( de Put te vullen ).

Een jaartje zijn ze niet doorgegaan, bewust omdat het de 13 e editie was ? Wie gaat het zeggen.